CZUJNIK PUNKTU WRZENIA

Kontrola czujnika z czujnikiem temperatury wrzenia Produkty ciekłe i mokre szybko osiągają punkt wrzenia w fazie próżni. Produkty ciekłe mogą również gotować się na zimno. To dlatego Henkelman wyposażony jest w czujnik podciśnienia w dodatkowej opcji: opcja sterowania Ciecz. Po uaktywnieniu tej funkcji, czujnik wykrywa szybko i dokładnie odparowanie produktu wilgotnego lub ciekłegoj. W ten sposób będzie można uniknąć tego, że produkt osiąga temperaturę wrzenia w fazie próżni. W rezultacie można uniknąć uszkodzenia produktu i urządzenia. Zalety funkcji sterowania - w płynie: • Produkt nie traci wilgoci. • Opakowanie i maszyna nie brudzą się. • Olej w pompie zachowuje jakość. • Pompa nie może rdzewieć. • Optymalny czas cyklu, nie dłużej niż jest to konieczne. • Produkty nie są zepsute z powodu wrzenia.

Przebieg procesu: 1. Włączenie czujnika punktu parowania. 2. Zamknięcie pokrywy, rozpoczęcie działania maszyny. 3. Sensor zatrzymuje działanie pompy próżniowej przed osiągnięciem wrzenia. 4. Rozpoczęcie zgrzewania itd.