Pakowanie próżniowe

Czujnik punktu wrzenia


Kontrola czujnika z czujnikiem temperatury wrzenia

Produkty ciekłe i mokre szybko osiągają punkt wrzenia w fazie próżni. Produkty ciekłe mogą również gotować się na zimno. To dlatego Henkelman wyposażony jest w czujnik podciśnienia w dodatkowej opcji: opcja sterowania Ciecz. Po uaktywnieniu tej funkcji, czujnik wykrywa szybko i dokładnie odparowanie produktu wilgotnego lub ciekłegoj. W ten sposób będzie można uniknąć tego, że produkt osiąga temperaturę wrzenia w fazie próżni. W rezultacie można uniknąć uszkodzenia produktu i urządzenia.

Zalety funkcji sterowania - w płynie:

Produkt nie traci wilgoci.
Opakowanie i maszyna nie brudzą się.
Olej w pompie zachowuje jakość.
Pompa nie może rdzewieć.
Optymalny czas cyklu, nie dłużej niż jest to konieczne.
Produkty nie są zepsute z powodu wrzenia.




Przebieg procesu:

1. Włączenie czujnika punktu parowania.

2. Zamknięcie pokrywy, rozpoczęcie działania maszyny.

3. Sensor zatrzymuje działanie pompy próżniowej przed osiągnięciem wrzenia.

4. Rozpoczęcie zgrzewania itd.