Pakowanie próżniowe

Delikatne napowietrzanie
(Soft Air-function)
Powolne i delikatne wprowadzanie powietrza.      
Program Delikatne napowietrzanie chroni produkt i opakowanie.

Po uszczelnieniu woreczka, powietrze jest wpuszczone do komory poprzez zawór napowietrzający. Ciśnienie wewnątrz i na zewnątrz muszą się wyrównać przed otwarciem komory. Jest to przeprowadzane na dwa sposoby: • normalne napowietrzanie; • napowietrzanie za pomocą funkcji Air soft - delikatne napowietrzanie.

Normalne napowietrzanie

Zawór otwiera się całkowicie i powietrze z dużą siłą wpada do komory.
Torba szybko i mocno zasysa się.
Niektóre produkty i torby mogą zostać uszkodzone.

Napowietrzanie z funkcją delikatną.

Powietrze jest stopniowo odprowadzane do komory (w oparciu o czas wcześniej ustawiony).
Torba próżniowa ugniata się stopniowo i w sposób kontrolowany.
Dzięki temu optymalna ochrona produktu i worka próżniowego i jest zagwarantowana.


         
Wizualizacja działania mechanizmu soft-air

Należy ustawić czas napowietrzania, maszyna w tym czasie będzie delikatnie wpuszczała powietrze - przebieg procesu zobrazowany na animacji...


Funkcja delikatnego napowietrzania nadaje się idealnie do:

Żywność: szaszłyki, kościste steki, jagnięcinę, żeberka itp
Przemysł: wkręty, śruby, elementy elektroniczne, płytki drukowane, noże itp
Prawie wszystkie nasze maszyny próżniowe są wyposażone funkcję Air-Soft !