DELIKATNE NAPOWIETRZANIE

(Soft Air-function) Powolne i delikatne wprowadzanie powietrza.    Program Delikatne napowietrzanie chroni produkt i opakowanie. Po uszczelnieniu woreczka, powietrze jest wpuszczone do komory poprzez zawór napowietrzający. Ciśnienie wewnątrz i na zewnątrz muszą się wyrównać przed otwarciem komory. Jest to przeprowadzane na dwa sposoby: ? normalne napowietrzanie; ? napowietrzanie za pomocą funkcji Air soft - delikatne napowietrzanie. Normalne napowietrzanie Zawór otwiera się całkowicie i powietrze z dużą siłą wpada do komory. Torba szybko i mocno zasysa się. Niektóre produkty i torby mogą zostać uszkodzone. Napowietrzanie z funkcją delikatną. Powietrze jest stopniowo odprowadzane do komory (w oparciu o czas wcześniej ustawiony). Torba próżniowa ugniata się stopniowo i w sposób kontrolowany. Dzięki temu optymalna ochrona produktu i worka próżniowego i jest zagwarantowana. Funkcja delikatnego napowietrzania nadaje się idealnie do: Żywność: szaszłyki, kościste steki, jagnięcinę, żeberka itp. Przemysł: wkręty, śruby, elementy elektroniczne, płytki drukowane, noże itp. Prawie wszystkie nasze maszyny próżniowe i sprzęt do pakowania próżniowego są wyposażone funkcję Air-Soft !

Wizualizacja działania mechanizmu soft-air.   Należy ustawić czas napowietrzania, maszyna w tym czasie będzie delikatnie wpuszczała powietrze - przebieg procesu zobrazowany na animacji...